Hollanda parlamentosu Müslümanlara ayrımcılığı tartışmıyor

Hollanda’da, Müslümanlara yapılan ayrımcılık ile alakalı bir anket sonucunun parlamentoda tartışılması teklifi reddedildi.
FRA’nın “Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde en çok Hollanda’da Müslümanların ayrımcılığa maruz kaldığına” yönelik tespitlerinin parlamentoda tartışılması için Denk Partisinin verdiği teklif kabul edilmedi.
KENDİLERİNİ SORGULAMAKTAN KAÇIYORLAR
Denk Partisinin lideri Tunahan Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda parlamentosunun kendisini sorgulamaktan kaçtığını ve geçiştirme siyaseti uyguladığını söyledi.
“KENDİLERİ SÖZ KONUSU OLUNCA SUSMAYI TERCİH EDİYORLAR”
Kuzu, “Başka bir ülkede insan hakları çiğnendiği zaman saatlerce tartışıp eleştiride bulunan Hollanda parlamentosu kendisi laf konusu olunca susmayı tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.
Parlamentonun FRA’nın anketini sadece hükümetin mektup ile değerlendirmesini yeterli bulduklarını belirten Kuzu, “AB’nin bir kurumu tarafından yapılan bu araştırmanın sonucunda çıkan Müslümanların ayrımcılığa maruz kalmasını tartışmaktan çekiniyorlar. Değerlendirme mektubunu da daha henüz kurulmayan yeni hükümetin yapmasını istiyorlar.” diye konuştu.
FRA’nın, Müslüman göçmenler ve onların AB ülkelerinde doğan çocuklarının yaşadıklarını araştıran bir anketinde Müslümanların aka çoğunluğunun giderek artan ayrımcılığa ve tacize maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.
Ankete göre Müslümanlar, AB ülkelerinde en çok Hollanda’da ayrımcılığa maruz kalıyor.
.fr{ float:right; } .vidyorum{ padding-top:0px; margin-top:-20px; font-size:10px; font-weight: normal; } .testimonial-content{ padding:6px 10px 6px 10px; } .yrmBslk{ width:75px; color:#990000; overflow: hidden; float:left; } .testimonial-user{ display:none; width:75px; color:#990000; overflow: hidden; margin-top:5px; } .vybaslik{ color: #3f5fbf; font-weight: bold; } function videoYonlendir(id){ window.open(“http://videonuz.ensonhaber.com/y/” id); }
You must be logged in to post a comment Login